Apeldoorn by night

Sessie 26

In welke we een groot deel van de groep voor altijd moeten missen

De coterie is aangekomen bij de praktijk van Dr. Smit. Eenmaal daar, zijn Ollie en Danique’s character ineens spoorloos verdwenen. Eigenlijk is dit niemand opgevallen, maar ze hebben dus niets meegekregen van deze afschuwelijke gebeurtenissen.
Marlous wil heel graag meer Dementation leren, en dr. Smit besluit dat dit een goed idee is. Na haar een beetje om de tuin te leiden (rondjes te laten rennen, boeken op de kop te laten lezen) vindt hij dat het tijd is voor het echte werk. Hij maakt haar met zijn eigen Dementation powers knettergek en dan wordt het tijd om te gaan slapen in de kelder van de praktijk.
Helaas heeft zowel Roxy als dr. Smit er niet bij stilgestaan dat een knettergekke vampier ook een gevaarlijke vampier is. Ze hebben er dus ook niet aan gedacht om eventuele wapens ofzo van Marlous af te pakken. Als Marlous wakker wordt om 22.30uur, is ze nog steeds helemaal gek en ziet je allemaal beestjes in haar kist. Ze bedenkt zich geen moment en pakt haar aansteker en deodorant, en begint verwoed met haar zelfgemaakte vlammenwerper in het rond te schieten. Als haar eigen kist goed in de fik staat, ziet ze dat de andere twee kisten (waar dr. Smit en Roxy in liggen) ook allemaal beestjes hebben! Deze beestjes moeten ook dood! Dus ook deze twee kisten gaan in vlammen op. Gelukkig worden dr. Smit en Roxy allebei eventjes kort wakker, maar lang genoeg om buiten hun kisten en buiten gevaar te gaan liggen.
Uiteraard gaat van de drie brandende kisten het brandalarm af. Hier komt Olga, de assistente van dr. Smit, direct op af met een brandblusser. Maar wat heeft ze een pech! Toen dr. Smit daarstraks wakker werd van het vuur, is hij bij de kelderdeur gaan liggen! Nu wil ze er voorzichtig langslopen, maar dr. Smit wordt wakker en kan zichzelf niet beheersen! Hij rukt haar been van haar lichaam af! De kisten blijven banden op de betonnen vloer en de arme assistente sterft jammerlijk terwijl dr. Smit zijn teddybeer vervangt voor Olga’s been. Inmiddels is Marlous naar boven gevlucht en leest ze verder in het boek dat ze van dr. Smit moet lezen.
Van het brandalarm komt natuurlijk ook de politie aan. Als deze de ravage zien die er in de kelder is aangericht, bedenken ze zich geen moment, doen de deur weer achter zich dicht, en halen de specialisten erbij. Deze (het zijn er vier) weten staken door de harten van dr. Smit en Roxy te slaan, maar ze hadden Marlous niet gevonden. Deze maakt hier handig gebruik van door te helpen de agenten te verslaan. Één is knettergek gemaakt door de dokter, en een ander heeft zijn complete schoudergewricht er af liggen met dank aan de klauwen van Roxy. Een derde wordt ook opgereten, ditmaal door de klauwen van Marlous. Ook de vierde mocht uiteindelijk zijn ledematen bij elkaar zoeken. Ondertussen ging het niet helemaal goed, want Roxy mist tijdens één van haar uithalen de agent, en raakt dr. Smit. Hij is niet op slag dood, maar hij is er niet ver meer vanaf, want zijn ingewanden zijn niet langer in zijn lichaam, maar er buiten. Marlous besluit om haar cotery met rust te laten tot ze daadwerkelijk wakker worden (dat duurt nu nog ongeveer een kwartiertje). Door alle gedoe heeft dr. Smit inmiddels een hele hoop schade opgelopen en ook Roxy is niet helemaal schadevrij. Daarom laat Marlous de knettergekke agent bij de rest in de kelder zitten (na eerst de wapens e.d. te hebben afgepakt), zodat haar vrienden wat te eten hebben als ze wakker worden. Marlous kruipt weer onder het bureau van de dokter en blijft daar zo lang mogelijk zitten.
Om twaalf uur worden dr. Smit en Roxy daadwerkelijk wakker. Ze drinken wat ze kunnen uit de overledenen en de gekke agent, en dan besluit dr. Smit om te gaan kijken of de kust veilig is. Dat had hij beter niet kunnen doen! Hij steekt zijn hoofd voorzichtig boven de keldertrap uit en voor hij doorheeft wat er gebeurt, liggen al zijn hersenen op de grond en tegen de muren. Er druipt zelfs wat van het plafond af!

Dit was het einde van onze geliefde dokter Smit.

Roxy bedenkt zich dat het niet veilig is om naar boven te gaan en maakt met haar klauwen een gat in de kelderbodem, waar ze vervolgens één wordt met de aarde die er onder zit. Na een uur of wat komen er agenten heel voorzichtig kijken en ontdekken dat er niemand in de kelder is. Ze trekken zich uit het gebouw terug en wachten buiten met elkaar. Er loopt nog wel een patrouille rond het gebouw. Wanneer ze denkt dat het veilig is, komt ze weer naar boven en ontmoet daar Marlous, die nog altijd onder het bureau zat. Ze overleggen even kort en besluiten niet samen te vertrekken, want Roxy wil zo snel mogelijk weg, maar Marlous wil nog pillen uit de praktijk van de dokter meenemen. Ze spreken af om elkaar bij de Malkavians te ontmoeten. Roxy ontsnapt via de achterkant, moet onderweg nog een patrouillerende agent omleggen, maar komt veilig bij de Malks aan. Marlous slaagt er in om met haar klauwen het pillenkastje te openen en haalt deze volledig leeg. Met een volle tas met pillen, vlucht ze over de daken weg naar de Malkavians.
Roxy is het eerst aangekomen bij de Malks en vertelt ze wat er gebeurt is. Ze vertelt ook dat de dood van hun clan-lid, dr. Smit, aan Marlous te wijten valt. Als Marlous iets later aankomt, kan ze haar eigen leven en dat van Roxy “kopen” met de pillen van dr. Smit. Wel moeten ze direct het pand verlaten en ze zijn ook niet langer welkom hier.
Eenmaal buiten wordt Roxy kwaad op Marous. Ze vindt dat de gehele situatie aan Marlous te wijten valt. Terwijl Roxy tegen Marlous tekeer gaat, ziet Marlous allemaal beestjes op Roxy lopen! iiieeuuw!! Die moeten dood! Dus Marlous pakt weer haar aansteker en deodorantbus en wil Roxy aanvallen, maar Roxy laat dit niet zomaar gebeuren. Terwijl Roxy naar de deodorantbus grijpt, probeert Marlous het toch aan te steken, en dan gaat het mis. De vlam slaat naar binnen in de bus en deze ontploft in de handen van Marlous. Op dat moment knapt er iets bij Roxy. Dat domme wijf ook altijd! Nu is het genoeg geweest! En Roxy vermoordt Marlous, voor ze het doorheeft. Ook drinkt Roxy haar verder leeg, zodat ze een beter begrip krijgt van de power Protean (ze krijgt een extra punt hierin).
Ook Marlous is nu overleden.

Zo zijn we in één sessie, twee leden voorgoed kwijtgeraakt.

Comments

Noortje

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.