Apeldoorn by night

Sessie 22 (Jan 24 t/m 27, 2012)

IRL datum: 23 november 2014
IG datum: 24 t/m 27 januari 2012
Aanwezig: Harm-Jan (GM), Iris (Ollivandra), Noor (Leana, later Marlous), Eelco (Jeremy, later Agent 48), Dominique (Roxy)
Geschreven door: Ollivandra (Iris)
N.b.: Er zijn geen adventurelogs van een aantal sessies, sessienummer 22 is een gok/schatting.

Korte recap vorige sessies

Samen met Leana en Jeremy hadden we het plan gemaakt om de SGP-leider van Apeldoorn mij te laten ontvoeren naar zijn kelder, ervoor te zorgen dat Ninna erover zou horen zodat ze me kwam redden, waarna we haar dan kapot zouden maken met een verborgen knokploeg als ze zou arriveren. Lisa zou al meehelpen aan ons plan.

We kregen ook een nieuw coterielid, Roxy, een gangrel die zo ongeveer half kat is.

Helaas ging het allemaal wat anders dan gepland. Jeremy faalde compleet, wat natuurlijk voor mij, Roxy en Leana wel heel amusant was maar verder ook erg frustrerend. We zouden het een andere keer weer proberen.

Jeremy gaat los

Leana ging intussen wat andere dingen doen bij haar thuis, en Jeremy, Roxy en ik waren naar mijn huis gegaan. Jeremy had het erover dat hij iets met Wyrm-weerwolven ging doen dus ik besloot om hem te volgen. Gewoon, omdat ik nieuwsgierig was. Niet omdat ik hun bloed wilde ofzo.

Hij ging eerst naar het ziekenhuis, maar daar had hij geen succes. Daarna ging hij naar de kerk.

Aangezien er binnen toch geen weerwolven waren en er geen nut was om Jeremy er achter te laten komen dat ik hem volgde besloot ik buiten te wachten.

Na een tijdje wachten kwam ineens de hele inhoud van de kerk naar buiten gestroomd terwijl ze iets riepen over Ninna. Ik kon alleen maar raden wat Jeremy had gedaan, maar het was niet erg moeilijk om een goede gok te doen.

Jeremy stond met Grandpappy te praten, die duidelijk erg boos was. Jeremy had de groep blijkbaar aangezet tot haar naar Ninna, gezegd dat ze een Eagles supporter was en dat ze haar in Deventer moesten gaan vinden. En nu had hij nog verdere plannen met wyrm-weerwolven. Dát was waarom ik hem gevolgd was, maar nu besloot ik om toch maar even Leana hierover te bellen. Haar hersenen zouden vast goed van pas komen ten behoeve van een oplossing, hoopte ik.

Hij heeft wát gedaan?

Leana zei dat we naar het elysium moesten gaan om in ieder geval een alibi voor onszelf te maken. Dat leek me, gezien wat er met R en Syeira was gebeurd, geen slecht plan…

Ik en Roxy kwamen naar het elysium, waar we met Leana direct door naar de Prins gingen. We legden de Prins uit wat Jeremy aan het doen was. Hij was begrijpelijk erg boos – blijkbaar zat er meer achter die soma dan we dachten; de mensen werden voorbereid tot worden van moordenaars, dus Jeremy’s plan was wat dodelijker dan we dachten – en gaf ons uiteindelijk een briefje met adres en boodschap voor Grandpappy bij de kerk.

Onderweg naar het adres op het briefje las Leana het briefje, waarop stond dat de kerk eraan ging.

We gingen naar het adres toe, waar we een paar dozen springstof kregen. Met moeite kregen we Roxy de auto in om het vast te houden, en voor het eerst was ik blij dat Leana héél voorzichtig rijdt…

We kwamen gelukkig heelhuids bij de kerk aan, waar we het briefje aan Grandpappy gaven en hem wat troostende woorden toespraken. Het was een ongemakkelijke situatie, maar hij begreep wat er moest gebeuren en zei dat hij Jeremy, als hij hem te pakken kreeg, kapot zou maken (wat begrijpelijk was).

Weer een Brujah Elder weg…

We besloten in de goed verborgen kelder van Leana de rest af te wachten met zijn drieën.

(Wat we niet weten: Jeremy stuurt ook de wyrm-weerwolven naar Deventer, naar wijkcentrum de Zanderij, alsook de gewone weerwolven met de boodschap dat de wyrm-aanhangers daar zijn en ze ze kapot gaan maken. Hij belt zijn ghoul om er nog wat vampierjagers op uit te sturen. Daarna vraagt hij hulp aan de Ravnos om zich schaars te maken. Zij verbergen hem voor geld, maar hij belt zijn ghoul op, die hij ontslaat omdat hij de vampierjagers nooit had geregeld, en wordt getraceerd via zijn telefoon. Hij wordt opgepakt en geeft toe dat hij vampier is en wordt informant bij de politie. Ninna is niet gedood, maar de Bishop wel, waardoor Ninna nu de nieuwe Sabbat-leider in Deventer is.)

Radiocontact

Later hoorden we op de radio dat er in Deventer veel chaos is, iets met wilde dieren (dat zullen die weerwolven wel zijn…), en de groep kerk-gangers die het stadion van de Eagles hadden bezet en riepen dat ene Ninna dood moest.

Ook waren alle leden van de Orde van de Roos opgepakt (en gingen later dood in hun cel vanwege de zonsopgang) in verband met de explosie van de kerk. Alleen de Prins was nog niet opgepakt.

Er werd een avondklok op 11 uur ingesteld en er was veel leger en politie in Apeldoorn.

Leana gaf het op en besloot in torpor te gaan en voorlopig niet terug te komen. Roxy en ik bleven nog in de kelder zitten.

De ontsnapping

Roxy ging monitoren wanneer de politiewagens langs kwamen elke avond, omdat we uit Apeldoorn weg wilden. Ze kwamen elk uur, dus toen er weer een langskwam rond 1 uur ’s nachts hadden we Roxy op straat gelegd en ik er wuivend en schreeuwend bij.

De politiemensen kwamen al gauw kijken en knielden bij Roxy neer. Ik sloeg het hoofd van degene bij haar rug eraf terwijl zij haar tanden in het been van de ander zette. Ik sloeg ook zijn hoofd eraf. Het voelde rot, maar we deden wat we moesten doen. We konden ze niet in leven laten. We dronken tot we vol waren, pakten hun badges, wapens en kleding, dumpten de lichamen en reden in de politieauto weg.

We kwamen gemakkelijk langs alle wegblokkeringen in de politieauto, gelukkig, en Roxy wist toevallig dat Arnhem ook Camarilla territorium was en nog aan het domein van onze Prins toebehoorde. Ze wist dat we bij het Luxor theater in Arnhem moesten zijn.

Nieuwe coterie

Mijn zijn tweeën werden we daar binnen gelaten. Daniëlle Gillespie, de Toreador Elder, groette ons. Lucia Gillespie (de Tremere Elder, of de helft ervan in ieder geval…) was er ook.

Er was geen spoor van de Prins; hij was spoorloos verdwenen.

Toen ik rondkeek of er nog andere Brujah waren zag ik Theo en Leo. Ik groette ze, en ze stelden me voor aan John the Sigilite. Het was duidelijk te zijn dat hij niet was zoals andere Brujah; hij droeg een net pak, zag er naast afgetraind ook rijk uit. Voor het eerst ontmoette ik een Brujah die wat meer in mijn categorie viel.

Roxy was intussen in gesprek met twee andere figuren; een gast die zichzelf erg serieus nam, en een dom uitziend emo meisje.

Toen ik naar hen terugliep stelden ze zich voor als Agent 48, een Assamite – iets waar ik me niet erg comfortabel bij voelde – en Marlous. Ik vergat te vragen van welke clan ze eigenlijk was.

We werden toen ter plekke als coterie gedubd, en ik wilde dat ik een betere keuze had gemaakt met welke personen ik was gaan staan.

Het viel me op dat om me heen allerlei personen naar me aan het wijzen waren. Terwijl Roxy en Marlous een aantal afluisterden stapte ik gewoon op de dichtstbijzijnde af, ging dichtbij hem staan en vroeg hem boos waarom ze naar me aan het wijzen waren. Omdat we politiekleding aan hadden, zei hij, maar ik wist dat hij loog.

Toen ik terugliep naar mijn coterie begon Marlous te vragen of het waar was, van Ninna enzo. Dus daar waren ze over aan het smoezelen. Ze zei ook dat Ninna nu leider van de Sabbat was in Deventer… Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest vinden. Ik was benieuwd wat Ninna er zelf van dacht; het was tenslotte iemand van mijn coterie die haar daar gebracht had, maar wat had het haar gekost? Aan de andere kant, zou ze daar echt wat om geven? Ik wist niet of ze, als ze het wist, er blij om zou zijn of niet. Ik zou er waarschijnlijk ook niet achter komen.

Agent 48 – ja, zo heet hij echt, hij weigerde een normale naam te geven dus is nu ‘Ouwe’ of ‘Jan’ aangezien dat laatste op zijn kaartje stond – kreeg telefoon dat hij iemand moest vermoorden. We gingen naar buiten om dit verder te bespreken, omdat hij onze hulp wel kon gebruiken.

Terwijl we aan het praten waren liep er een echtpaar wat angstig en haastig langs ons heen. Agent 48 ging achter ze aan en kwam alleen terug. Het was niet moeilijk te raden wat hij met ze had gedaan. Ik vond het dom. Iets met de masquerade enzo; het was momenteel al moeilijk genoeg, en beter als we in ieder geval nog een beetje undercover probeerden te blijven.

We gingen, in de politieauto – die ik het liefste ergens wilde achterlaten of het water in rijden of verbranden ofzo, maar de rest vond dat we hem nog een keer moesten gebruiken in ieder geval – naar het adres van Agent 48 en verborgen ons in de bosjes bij het huis. Het was een oud politiecommissaris die het zwijgen op moest worden gelegd.

Er kwam een politieagent langs die ergens over struikelde en toen verder liep. Marlous leek hem te gaan volgen, maar ik bleef bij Agent 48. Ik wilde dit het liefst zo snel mogelijk achter de rug hebben, aangezien we ook nog een slaapplek voor de nacht moesten vinden, andere kleding, en een betere auto…

(einde sessie)

Comments

Mews

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.